2016. március 6., vasárnap

Márciusi klub - Retikül album

Sziasztok!

Ma is klassz volt veletek alkotni! Külön elaléltam, hogy mennyi albumka elkészült már a klubon.


Akinek mégis szüksége van egy kis segítségre..:

(eredeti ötlet: SweetBioDesign)



Vágj le egy 10 cms csíkot a alapkartonból (egy 10 x 30,5 cms csíkot kell kapnod) és biegeld be úgy, hogy legyen egy 5 cms, majd egy 10 cms, két 3,5 cms szakasz és a végén marad egy kb 9 cms rész.
Az 5 cms lesz a a táska elején a felső rész, a 10 cms a táska hátlapja/teste a 2 x 3,5 cms rész a táska alja és a maradék 9 cm a táska eleje alul.


A színes kartonból vágj le egy 10 cms csíkot, és vagdosd fel akkora darabokra mint a hosszú alapkarton biegelt részei (10 x 5 cm, 10 x 10cm, 7 x 10cm és egy kb 9 x 10cm) .



Én nem vágtam ketté a 7 x 10 cms részt két darabra de úgy is lehet. Ha tetszik, hogy van kerete az albumnak akkor a színes darabokat pár milliméterrel kisebbre vágjátok.


Mielőtt ragasztanátok az első, felhajló lap alját vágjátok ki művészkéssel és bújtassátok át rajta a szalagot, a belső oldalra ragasztott mintás papír fogja majd oda.


A leporelló a 10 x 10 cms részre kerül. Én ezt is a mintás papírból vágtam. 8,5 x 8,5 cm. Javaslom, hogy a maradék kis fület ami odafogja a 10 x 10 cms részt a borító színes karton alá ragasszátok.




Ha minden jól sikerült, így néz ki kívülről...


így belülről...


és így összecsukva. ;-).
Az első felső fülre ragassz egy csatot, chipboardot, vagy díszt és alá a szalag másik felét.


A játék folytatódik! Akik 2016 március 31-ig elküldik a kész albumot a budapestscrapclub@gmail.com-ra azok között egy Maggie Holmes csomagot sorsolunk ki.


Ha kérdésetek van, tudjátok hol találtok! Várom az alkotásokat! :-D

Juli














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése