2015. október 14., szerda

Októberi klub - tag album


Sziasztok!
Aki lemaradt az októberi klubról, annak meghoztam az album leírását.
Eredeti ötlet: Voorbeelden.
Első lépésként kettévágtam egy 12 x 12 inches lapot.

Majd az egyik felét a hosszabbik oldalnál biegeltem 5,5 és 6,5 inchnél.

A biegelt lapot összehajtottam, ez lesz az album alap.

A másik 12 x 6 inches részt 1 inchenként biegeltem és harmonikára hajtottam. Ez fogja majd tartani a tageket.


A harmonikára hajtott rész minden második egységét bejelöltem egy fekete filccel. Akkor csináltátok jól, ha az egyik oldalon egy inch hajtás marad ki a másikon pedig kettő.Mielőtt a harmonikát összeragasztanátok, minden bejelölt csík utáni részt vágjatok be az él/hajtás mentén. Ha az itt fent látható képet nézitek, akkor a minta a következő lesz:
üres sáv - bejelölt sáv - bevágott él  - üres sáv - bejelölt sáv - bevágott él...a végén két üres sávnak kell maradnia.

Ha ez kész, a bejelölt fekete csíkoknál ragasszátok össze a harmonikát. Igen, igen jól látjátok, én elrontottam, és bevágtam ott is ahol nem kellett volna. Hogy is mondják? Aki nem tudja tanítja... Bocsi! :-DSzóval, ha sikeresebben vettétek az előző akadályt mint én, akkor ragasszátok össze a harmonikát.A ragasztás után ha minden jól ment, két oldalt két fül marad. Ezt ragasztózzátok be és helyezzétek az albumalap közepére a harmonikát.A fülek túl fognak lógni az alap hajtásain. Akit zavar az vágja rövidebbre, de én meghagytam így, és inkább újra biegeltem az albumalapot a hajtás mentén.
Tulajdonképpen kész is vagyunk, csak tagekkel kell megtölteni a hasítékokat. A díszítést mint mindig rátok bízom. Hogy megerősítsem az alapot, én egy az elő-, és hátlapnál kb. 1 cmvel kisebb papírt tettem az album elejére és hátuljára is. A belső első oldalaknál ugyan így. FONTOS!: a gerincdíszt én az "álgerinchez" rögzítettem. Ha az album gerincéhez szeretnétek szegecselni, akkor mielőtt beragasztanátok a harmonikát, lukasszátok ki az alapot. A tagek mérete annyira változatos, hogy nem kezdek bele a leírásába....;-). Szó szerint: ami belefér.

Novemberben találkozunk!
Juli

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése