2017. október 13., péntek

Hajtogatott ablakos album- Októberi klub

A szeptemberi kis létszámú klub után  októberben végre újra kluboztunk egy nagyot! :)
Ennek örömére két projekttel is készültünk Nektek. Az első, a fő műsorszám egy hajtogatott minialbum volt.
Juli a minialbum alapját  aKesi`art blogon találta, az eredeti szerző Stéphanie. Ez a kis album nagyon jól elkészíthető maradék papírokból hiszen sok kis részből kell összeragasztani.  Alapvetően két szabásminta váltakozik, ahogy a képen is látjátok, egy kis kerek zsebes, és egy nagyzsebes oldal. Az oldalak száma csak rajtatok múlik, az album tetszőlegesen bővíthető. 


Az album mérete 10 x10 cm, de tulajdonképpen ez is rajtatok áll, hogy milyen méretű albumot szeretnétek. A kis rész kerek ablakát kivághatjátok, lukasztóval, vágógéppel, vagy ahogy én is tettem, egy poharat körberajzoltok, és ollóval kivágjátok. Az oldalak kiszabásánál arra kell figyelni, hogy ha egymás mellé fektetitek a darabokat, akkor ha így szemből nézzük, minden résznek/oldalnak maradjon egy kicsi füle jobb oldalon (maximum fél cm) amivel a következő oldalhoz kapcsolódik. Az összeállításnál is azt javaslom, hogy először fektessétek le egymás mellé az összeillesztendő részeket, a kis fülekkel ragasszátok össze az oldalakat, és csak utána hajtsátok be, illetve fel az egyes oldalakat. Ha a végén levarrjátok a tagokat sokkal precízebbnek fog hatni az albumocska.
Ne kérdezzétek, hogy miért. ;-).




A másik projekt arra volt hivatott, hogy a segítségével akár egy kicsit ősziesebbé lehet tenni az albumkát. Én egy scrapbook oldalon szerettem volna szemléltetni a technikát, de az albumba is simán el tudom képzelni, akár a kis kör ablakok körül, illetve alul a leporellon végig futva. 
Az alapötletet egy letteringes lány instagram oldalán találtam, ITT, és gondoltam remekül mutat majd scrapbook alkotásokon is, döntsétek el ti, hogy igazam volt-e! :D
 Íme, az oldalam:

 A technika amúgy nagyon egyszerű, egy valamilyen csomagolóanyagra, vagy akrilblokkra felvisszük a vízfetéket/ecoline festéket, distress inket felvizezve, majd helyes kis pacákat készítünk vele, végül pedig, száradás után alkoholos filccel körberajzoljuk a pacákat, kis leveleket alkotva belőlük.
 A klub "workshop" részéről Knieszner Anna jóvoltából videó is készült, amit ITT tudtok megnézni. Ha még nem vagytok tagok a csoportban, a csatlakozás feltételeit megtaláljátok ITT.
Kellemes alkotós őszi napokat kívánunk! :) Ha valamelyik projektet elkészítettétek, ne felejtsétek el elküldeni nekünk  emailban a budapestscrapklub@gmail.com címre! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése